ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Άρθρα » Διακόσμηση » Διακόσμηση. Αυτά που ρωτάτεΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Όσον αφορα το χρώμα, να ξέρετε ότι η ποικιλία ειναι πραγματικά εντυπωσιακή. Υπάρχουν γύρω στις 400 είδους βαφές, με τέλειες απομιμήσεις ξύλου, η δεσποτάκι λευκό ή οτιδήποτε είδους  απόχρωση θέλετε. Εντυπωσιακή πράγματι η γκάμα. 

Εδώ πρέπει να γνωρίζουμε δύο πράγματα:

  • Το βαμένο κοστίζει περίπου 70% περισσότερο από το λευκό.
  • Η παραλαβή του αλουμινίου, συνήθως γίνεται έως και 45 ημέρες μετά την παραγγελία.

Ακριβότερα λοιπόν τα βαμμένα, και καθυστερούν. Απλά αξίζουν. Οι διακοσμητικές τους δυνατότητες ειναι εντυπωσιακές.

Η παγίδα - Αυτό ειναι το τρίτο που πρέπει να προσέξετε. Αυτή λοιπόν βρίσκεται στα βαγονέτα, τα λεγόμενα φυλλαράκια που χρησιμοποιούμε στα εξωτερικά πατζούρια. Υπάρχουν λοιπόν, με μόνωση και χωρίς. Προτιμείστε με μόνωση. Το αλουμίνιο, όταν το βλέπει ο ήλιος, παράγει πολύ θερμότητα. Η μόνωση στα βαγονέτα, δίνει πραγματική προστασία για την ζέστη. Που ειναι η παγίδα; Ότι ο κάθε πελάτης θεωρεί αυτονόητο ότι τα βαγονέτα θα ειναι ΜΕ μόνωση, και τα παραλαμβάνει ΧΩΡΙΣ μόνωση. Μειονέκτημα - δεν μπορεί κανείς να το ελέγξει, γιατί θα πρέπει να καταστρέψει το εξωτερικό κούφωμα. Πως φυλαγόμαστε; Μόνο με την γνώση, και την ερώτηση που θα κάνουμε στον κατασκευαστή. Που φταίτε εσείς; Μα βέβαια στο κυνήγι της φθηνότερης προσφοράς, χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς σας ωφελεί. Καταλαβαίνουμε βέβαια, ότι όλοι θέλουμε το πιο οικονομικό, αλλά καλά ειναι, αν είστε έτοιμοι να διαλέξετε κουφώματα, να ειστε ενημερωμένοι. Αυτά θα σας συντροφεύσουν στη ζωή σας για αρκετές δεκαετίες.

Οι τιμές λοιπόν, εκτός από τα παραπάνω, εξαρτώνται και από τον τρόπο κατασκευής. Ενδεικτικές τιμές.

Μπαλκονόπορτα: Ενδεικτική διάσταση - πλάτος 1,40 Χ 2,20 ύψος. Διπλά τζάμια. Βαγονέτα με μόνωση. Χρώμα λευκό.  

Ανοιγόμενη εσωτερικά και εξωτερικά. Ειναι η ασφαλέστερη κατασκευή, από διαρρήξεις και παραβιάσεις. Τοποθετημένη 850 ευρώ + φπα  

Ανοιγόμενη εσωτερικά και εξωτερικά ρολό (όχι ηλεκτρικό). Κατά την γνώμη μας, δεύτερη σε ασφάλεια). Τοποθετημένη 800 ευρώ + φπα  

Συρόμενη εσωτερικά και εξωτερικά. Η εξωτερική κατασκευή δεν ειναι ασφαλής. Τοποθετημένη 750 ευρώ + φπα

Επαλληλα εσωτερικά και εξωτερικά.  Η πιο επισφαλής κατασκευή. Αν μπορείτε, να την αποφύγετε. Τοποθετημένη 700 ευρώ + φπα.

Παράθυρα: Σε διάσταση 1,40 Χ 1,40.  ίδιες ιδιότητες με την μπαλκονόπορτα. Τιμές περίπου 25% έως 30% φθηνότερες.

Παράθυρα μπάνιου ή μικρά παράθυρα κουζίνας, με διπλό τζάμι, κοστίζουν περίπου στα 200 ευρώ + φπα,    

ΤΙ  ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

- Ανακλίσεις - Η κάθε ανάκλιση χρεώνεται από 100 ευρώ + φπα

Ξήλωμα του παλιου κουφώματος (σε ανακαίνιση). 30 έως 50 ευρώ το κούφωμα.

Σίτα - Η απλή σίτα, ανοιγόμενη οριζόντια η κάθετα, από 100 έως 130 ευρώ. Αν την θέλουμε, με πλαίσιο αλουμινίου σαν πόρτα, τότε στοιχίζει ακριβότερα. Η απλή και οικονομική λύση, ειναι πιο εξελιγμένη, και ασφαλίζει το σπίτι καλλίτερα από τα ζωϋφια.

ΠΟΡΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Οι πόρτες αλουμινίου, αν χρειαστούμε στην κουζίνα μας, η λευκή κοστίζει περίπου στα 700 ευρώ.

Σημάδι των καιρών. Ως γνωστό τα αλουμίνια δεν φθείρονται ποτέ. Τα τελευταία χρόνια βρήκαμε περιπτώσεις με σάπια κουφώματα αλουμινίου, σαν να ειναι σίδερο. Τα ανακυκλωμένα λοιπόν υλικά, δεν ξεδιαλύνονται σωστά, και παρουσιάστηκαν και τέτοια φαινόμενα. Στις επώνυμες εταιρείες, θεωρούμε ότι υπάρχει καλλίτερος έλεγχος.

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Θα ξεκινήσουμε από τις εξωτερικες πόρτες αλουμινίου, οι οποίες έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα κουφώματα αλουμινίου. Οι τιμές τους διαφέρουν αρκετά, ανάμεσα στην λευκή απόχρωση με όλες τις χρωματιστές. Η ποικιλία των χρωμάτων, επίσης ειναι τόσο μεγάλη, με πολύ καλές απομιμήσεις και οι τιμές έχουν παρόμοιες διαφορές, δηλαδή περίπου 70 % λευκή με χρωματιστή.

Εδώ έχουμε να διαλέξουμε και μια ποικιλία σχεδίων και αποχρώσεων, όσον αφορά τα τζάμια τους. Η τιμή τους σε μια διάσταση 1,20 πλάτος και 2,30 ύψος ξεκινάει από 900 ευρώ (η λευκή) και ανεβαίνει ανάλογα τα τζάμια, το πλάτος κλπ.

Οι θωρακισμένες πορτες ασφαλείας, ξεκίνησαν σαν πόρτες διαμερισμάτων. Κάθε υπεύθυνη εταιρεία, έχει τις προδιαδραφές της, και οι τιμές ξεκινάνε από 650 ευρώ + φπα, για μια διάσταση 1,00 μ πλάτος με 2,20 ύψος. Τελευταία, εμφανίστηκαν στην αγορά κινέζικες και βουλγάρικες από 500 ευρώ + φπα. Εμείς δεν ρισκάρουμε να συστήσουμε τις πόρτες αυτές, μιας και ειναι δύσκολη και η υποστήριξη τους σε περίπτωση προβλήματος.

Βάλαμε στην ίδια κατηγορία, τις εξωτερικές πόρτες αλουμινίου, και τις εξωτερικές πόρτες ασφαλείας, γιατί αν πρόκειται για είσοδο πολυκατοικίας, οι διαφορές ειναι πολύ μεγάλες. Απλά συγκριτικά και η ποιότητα και η αισθητική, σε μία πόρτα θωρακισμένη ειναι κατά πολύ ανώτερες, πολύ βαρύτερες, και πιο "ασφαλείας". Η τιμή της σε μια αντίστοιχη πόρτα ειναι περίπου 1,30 πλάτος με 2,30 ύψος ξεκινάει από 1.600 ευρώ.

Σημείωση. Βάλαμε σε εισαγωγικά την λέξη "ασφαλείας". Τελευταία στις ειδήσεις του Ιουλίου του 2014, είδαμε πολυκατοικία που διέρρηξαν 6 πόρτες ασφαλείας, από αντίστοιχα διαμερίσματα. Παλιότερα είχαμε μάθει για διαρρήξεις που έκαναν όχι στις πόρτες, αλλά από το μονότουβλο δίπλα από την κεντρική πόρτα εισόδου. Η ασφάλεια ειναι ένα σύνθετο πράγμα. Μία λύση ειναι τετραετής φοίτηση σε πολεμικές τέχνες, άλλη λύση ειναι η παρέα ενός σκύλου, αλλά έχει και αυτό τις δεσμεύσεις του. Ήπια και προσιτή λύση ειναι ο συναγερμός. Οι πόρτες ασφαλείας, δίνουν δυστυχώς, ασφάλεια όσο πλάτος καλύπτουν οι πόρτες. Περί ασφάλειας, θα σας ενημερώσουμε αργότερα.

 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center