ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Άρθρα » Κατοικία » ΚουζίναΑνακαίνιση κουζίνας - κόστος για την σωστή ανακαίνιση

Η κύρια παρέμβαση, κατά την γνώμη μας, πρέπει να γίνει στα  ηλεκτρολογικά. Αν το διαμέρισμα σας ειναι κατασκευής πριν το 1990, τότε πρέπει να  γίνει μία καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο δωμάτιο της κουζίνας σας, για να ειστε σίγουροι ότι δεν θα σας πέφτει το ρεύμα, όταν θα ανάβετε τις συσκευές.

Πρέπει λοιπόν να τραβηχτούν καινούργιες παροχές από τον πίνακα σας, για πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, τουλάχιστον τρεις με τέσσερις πρίζες επάνω από τον πάγκο της κουζίνας, για τοστιέρες, καφετιέρες, θερμαντήρες και για αυτές τις ευκολίες που θα ανακαλυφτούν αργότερα.

Ειναι λάθος να δοθούν οι παροχές που χρειάζεται μία σύγχρονη κουζίνα, από τις υπάρχουσες. Αν γίνει αυτό, να  ειστε σίγουροι ότι όσο καλά και να ειναι τα έπιπλα της κουζίνας σας και ο εξοπλισμός τους, η ζωή σας δεν θα ειναι άνετη, εύκολη και ξεκούραστη

ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν θα έρθει ο ηλεκτρολόγος να κάνει αυτή την εργασία, ειναι ευκαιρία να του πείτε να σας βάλει επιτηρητή τάσης. Ο επιτηρητής τάσης, μπορεί να τοποθετηθεί και στους περισσότερους από τους παλιούς πίνακες, και προφυλάσσει τις ηλεκτρικές συσκευές από τις αυξομειώσεις ή διακοπές ρεύματος.

Την τελευταία πενταετία, λόγω της αύξησης χρήσεως των κλιματιστικών η των καιρικών συνθηκών, γίνονται πολλές αυξομειώσεις ρεύματος με  αποτέλεσμα να καταστρέφονται ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες pc, κλπ). Ο επιτηρητής τάσης σώζει τις συσκευές, εξομαλύνοντας τις αυξομειώσεις, και κοστίζει περίπου 120 ευρώ τοποθετημένος + φπα.

Η σειρά λοιπόν των εργασιών, για να γίνει μία σωστή ανακαίνιση κουζίνας ειναι η παρακάτω

- Αποξήλωση των παλιών επίπλων κουζίνας, και των αντίστοιχων πλακιδίων

- Εγκατάσταση των υδραυλικών παροχών, σύμφωνα με το σχέδιο

- Εγκατάσταση των καινούργιων ηλεκτρολογικών παροχών σύμφωνα με το σχέδιο

- Σοβάτισμα του τοίχου που αποξηλώθηκε το παλιό πλακάκι, και των μερεμετιών του ηλεκτρολόγουΑνακαίνιση κουζίνας

- Τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας και των ηλεκτρικών συσκευών που έχετε διαλέξει.

- Τοποθέτηση νεροχύτη και μπαταρίας από τον υδραυλικό

-  Τοποθέτηση των πλακιδίων τοίχου

-  Σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών

-  Βάψιμο του χώρου της κουζίνας

Αυτές ειναι οι εργασίες που πρέπει να έχετε υπ όψιν σας, όταν θέλετε να ανακαινίσετε σωστά την κουζίνα σας

Αυτές οι εργασίες, μαζί με τον επιτηρητή τάσης, ανέρχονται στα 1.800 ευρώ + φπα.

Εννοειται ότι μέσα δεν ειναι η τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας, που χρεώνονται μαζί με τα έπιπλα

Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε μια σωστή ανακαίνιση σε ένα παλιό σπίτι, πρέπει να συνυπολογίσετε και αυτό το ποσό.Ανακαίνιση κουζίνας

Αν η οικοδομή μας, ειναι μετά το 1990 και υπάρχουν οι ηλεκτρικές παροχές, τότε γλυτώνετε τις παρεμβάσεις του ηλεκτρολόγου  και τα μερεμέτια του σοβατζή, και το ποσό για τις εργασίες θα μειωθεί κατά 500 ευρώ, δηλαδή θα υπολογίζετε στα 1.300 ευρώ + φπα για όλα τα υπόλοιπα

Ο χρόνος των εργασιών θα ειναι από 7  έως 9 εργάσιμες, μαζί με την τοποθέτηση των επίπλων

Το μπάνιο και η κουζίνα απαιτούν περίπου το μισό χρονικό διάστημα μιας συνολικής ανακαίνισης, που κρατάει κατά μέσο όρο 40 ημέρες.

Κάποιες εργασίες μπορούν να γίνουν παράλληλα, και ο συνολικός χρόνος ανακαίνισης μπάνιου και κουζίνας, μπορεί να γίνει μέσα σε 15 έως 18 εργάσιμες δηλαδή μέσα σε 2,5 έως 3 ημερολογιακές εβδομάδες.

Σας εντοπίζουμε τον χρόνο και το συνολικό κόστος, γιατί κατά κανόνα, τα αποσπασματικά συνεργεία, σωστά από την πλευρά τους, σας ενημερώνουν  για τον χρόνο που απαιτούν οι δικές τους εργασίες, και δεν μπορεί π.χ ο μαραγκός να πει για τον χρόνο που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος, ο πλάκας, ο υδραυλικός, και αντιστρόφως.

Τελειώσαμε λοιπόν με την ενημέρωση σας για την οικοδομική πλευρά μιας ανακαίνισης κουζίνας και μπάνιου. Αυτή, που αποτελεί το άχαρο, αλλά σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης,

- που ειναι και ταυτόχρονα το κρυφό οικονομικό έξοδο

- που μπορεί να μας δυσκολέψει στο χρονοδιάγραμμα μας

- που μπορεί να μας βγάλει έξω από τον προϋπολογισμό μας

- και που τέλος μπορεί να μας αναγκάσει σε περικοπές που δεν θα θέλαμε,  και θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε

Ανακαίνιση κουζίνας Ελέγχοντας λοιπόν το οικοδομικό οικονομικό κόστος και χρονοδιάγραμμα, μπορούμε να πάμε σε αυτό  που συνήθως ψάχνουμε όλοι σαν αρχή. Το εργονομικό και διακοσμητικό κομμάτι αυτής της εργασίας.

Το μπάνιο και η κουζίνα, ειναι σε κέντρο της εσωτερικής διακόσμησης ενός σπιτιού. Τα περιοδικά μας δείχνουν πάρα πολλές λύσεις, και εξ ίσου πάρα πολλά υλικά. Το μειονέκτημα ειναι ότι συνήθως η πλειονότητα από αυτές τις λύσεις παρουσιάζονται σε κουζίνες των 40, 60, η και 80 μ2, ενώ το 80% των σπιτιών στην Ελλάδα, ειναι σπίτια από 70 έως 100 μ2.

Ανακαίνιση κουζίνας Για να πετύχουμε λοιπόν αυτό που θέλουμε στο δικό μας σπίτι, χρειάζεται ο συγκεκριμένος σχεδιασμός του δικού μας χώρου, με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Π.χ που βρίσκεται μία κολώνα, ένα δοκάρι, το παράθυρο μας κλπ. Μετά τα βήματα ειναι συγκεκριμένα:

1) Αφού πρώτα διαπιστώσουμε τον τρόπο που θέλουμε και μας βολεύει να διαρρυθμίσουμε την κουζίνα μας ή το μπάνιο μας, μετά αρχίζουμε και σχεδιάζουμε τον χώρο μας, τοποθετώντας στο σχέδιο αυτά που είπαμε, κάνοντας το πρώτο προσχέδιο.

Το μόνο που δεν πρέπει να βιαστείτε και να λυπηθείτε, ειναι ο χρόνος για τα σχέδια. Θα σας γλυτώσουν χρόνο, χρήματα, και θα φτιάξετε αυτό που θέλετε, όπως το θέλετε, πριν καν ξεκινήσετε τις αποξηλώσεις και τα γκρεμίσματα.

2) Στο σχέδιο μετράμε ακριβώς τους διαδρόμους που αφήνουν τα υλικά μας, ώστε να διαπιστώσουμε ότι πράγματι η διάταξη ειναι εργονομική, και μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα, γιατί μην ξεχνάτε ότι ειδικά η κουζίνα ειναι ένας χώρος εργασίας, που σε αυτή την κρίση, όλο και περισσότερο θα χρησιμοποιείται. Προσοχή. Δεν θα διστάσετε να αλλάξετε την αρχική σας γνώμη προκειμένου να κινείστε ελεύθερα τα υπόλοιπα χρόνια.

3) Όταν καταλήξετε στα παραπάνω ξεκινάτε την επιλογή χρωμάτων και σχεδίων, σε έπιπλα πλακάκια κλπ και αρχίζετε να "παίζετε" με συνδυασμούς και διχρωμίες, για να φτάσετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

4) Η επιλογή των υλικών στα μαγαζιά ειναι τελευταία και γίνεται απλή, όταν θα έχετε "δέσει" το διακοσμητικό σύνολο από τον σχεδιασμό που έχετε ήδη κάνει.

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center