ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Άρθρα » Κατοικία » ΚουζίναΚουζίνα

Ξεκινώντας την ανακαίνιση μιας κουζίνας, το τελευταίο που κοιτάει ο διακοσμητής, ειναι η διακόσμηση.

 

Η μελέτη του ξεκινάει πάντα από τον φυσικό φωτισμό, και την  πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο. Ο τρόπος που εισέρχεται το φυσικό φως, θα μας υποδείξει τις ανάγκες να φωτίσουμε τα έπιπλα μας στα ¨αδύνατα¨ σημεία της κουζίνας, καθώς και τον κεντρικό φωτισμό του  χώρου, ώστε να έχουμε το πρώτο ποθητό αποτέλεσμα. Την ευχάριστη  και ξεκούραστη διαμονή μας.

 

Το επόμενο βήμα, ειναι η δυνατότητα της πρακτικότητας  που δίνει ο χώρος, ανάλογα τα τετραγωνικά, και τις διαστάσεις του. Εδώ βρισκόμαστε στο δεύτερο σημαντικό στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Απαραίτητο συμπλήρωμα για ένα καλό σχεδιασμό κουζίνας, ειναι η καλή γνώση των μηχανισμών που κυκλοφορούν στην αγορά, η σωστή χρησιμοποίηση τους, ώστε να καταστήσουν την κουζίνα, εύκολη κατά την χρήση της, σαν ενεργητικό, αλλά και σαν αποθηκευτικό χώρο.

 

Το τελευταίο στάδιο ειναι η καθ' εαυτού διακόσμηση, όπως σε κάθε τι που αφορά την διακόσμηση. Η στενή συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, αλλά και όλη την οικογένεια, ειναι απαραίτητη, για να διερευνηθεί το ύφος, το χρώμα και η αισθητική της κουζίνας.

 

Μη ξεχνάτε. Η κουζίνα σας, δεν ειναι αναλώσιμο είδος. Φανταστείτε καλά, σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον 10ετίας. Εκατοντάδες εντυπωσιακές απαστράπτουσες κουζίνες διαφημίζονται κάθε εβδομάδα στα περιοδικά διακόσμησης και ανακαίνισης, αλλά η χρηστικότητα τους, ανταποκρίνονται μόνο σε αυτές των εκθεσιακών χώρων. Η αισθητική τους, ανατρέχει από διαστημικό ντιζάϊν, μέχρι πολύχρωμους συνδυασμούς εμπνευσμένους από την ποπ αρτ. Αυτά ειναι καλά μαντάτα για τους εργένηδες, στα στούντιο των 40 έως 50 τετρ. μέτρων, αλλά μέχρι εκεί. Προτιμείστε ζεστά και γήϊνα χρώματα. Η ζωή έξω από σπίτι έχει εντάσεις . Η ζωή μέσα στο σπίτι, θέλει αρμονία, ηρεμία και ζεστασιά.

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center