ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Άρθρα » ΑνακαίνισηΜελέτη. Τι οφελεί και πόσο κοστίζει

Τι περιέχει μία μελέτη;

Η παροιμία των γονιών μας ήταν “οποιος δεν κτίσει και δεν παντρέψει δεν ξέρει τι θα πει ζόρι” Πραγματικά η κατασκευή ενός σπιτιού ειναι κάτι πολλαπλά δύσκολο, το ίδιο και η ανακαίνιση. Αμφιβόλου αποτελέσματος, και οικονομικά ανεξέλεκτου ύψους. Βλέπεις ένα σπίτι σε κολώνες ή ένα παλιό οίκημα, και προσπαθείς να φανταστείς, την καλλίτερη δυνατή λύση. Πως;

- χωρίς γνώση όλων των εργασιών που απαιτείται σε μια οικοδομή

- χωρίς γνώση των υλικών που κυκλοφορούν

- χωρίς γνώση της ποιότητας των συνεργείων

- χωρίς την εκ των προτέρων κοστολόγηση υλικών και εργατικών και

- πάνω από όλα και το πιο βασικό, χωρίς πείρα.

Η πείρα ειναι αυτή, για έναν επαγγελματία με μεράκι, που θα συνδυάζει σε κάθε καινούργια ανακαίνιση, την γνώση όσων έχει κάνει. Ειτε στην διαμόρφωση ενός χώρου, είτε στην διακόσμηση του.

Η πείρα άλλωστε θα ξεσκαρτάρει, από το βουνό των προτεινόμενων και διαφημιζόμενων υλικών, πιο ειναι πιο σωστό κατά περίπτωση.

Μία μελέτη εσωτερικού χώρου λοιπόν, ξεκινάει με μία κάτοψη του υπάρχοντος χώρου και κατάστασης. Αφού αποτυπωθεί σωστά, αφού δούμε καθαρά που βρίσκονται οι κολώνες και τα δοκάρια, οι σωληνώσεις και οι αποχετεύσεις, οι φωταγωγοί, ξεκινάνε οι πρώτες αλλαγές.

Δοκιμάζουμε τις καινούργιες θέσεις των δωματίων που ονειρευόμαστε, και τους διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Πόσα μέτρα θέλουμε για κουζίνα και μπάνιο, που θα μπεί το wc, χωράει βεστιάριο η όχι, που θα τοποθετηθούν το σαλόνι και οι κρεββατοκάμαρες, θα βάλουμε τζάκι, τι φως και θέα έχουμε στο κάθε δωμάτιο.

Στην συνέχεια τοποθετούμε στα σχέδια μας, επακριβώς τους όγκους που καταλαμβάνει το κάθε αντικείμενο στον κάθε χώρο. Πόσα μέτρα έπιπλα κουζίνας, τι μπανιέρα χωράει, τι έπιπλο μπάνιου, πόσο καταλαμβάνουν οι καναπέδες, η τραπεζαρία, τα κρεβάτια.

Αφού τελειώσουμε με την κατάληψη των όγκων στην κάτοψη, αρχίζουμε να αναλύουμε τον κάθε τοίχο χωριστά. Που θα μπουν οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας, που θα μπει η τηλεόραση, τηλεφωνική παροχή, πληκτρολόγιο συναγερμού, τα σώματα καλοριφέρ, … μέχρι τις θέσεις για τους πίνακες.

Μετά θα γίνει η μηχανολογική μελέτη, στα υδραυλικά και ηλεκτρικά καθώς και στις θερμίδες του καλοριφερ, και του κλιματισμού.

Συνδυάζοντας όλα αυτά, αρχίζετε την τελική επεξεργασία, αλλάζοντας την θέση των τοίχων, η την θέση των όγκων (έπιπλα κουζίνας κλπ), ανάλογα με τις ανάγκες. Και φτάνετε στο αποτέλεσμα που θέλετε. Τι λέτε, θα ρισκάρατε μόνοι σας, η με την συμβουλή κάποιου φίλου σας, να τα καταφέρετε; Μην ξεχνάτε. Η ανακαίνιση ειναι κάτι που θα σας ακολουθεί για πολλά χρόνια

Το κόστος

Μία παραπάνω μελέτη, ξεκινάει από 3.000 με 3.500 ευρώ, ανάλογα τα δωμάτια και τις απαιτήσεις του χώρου. Αυτή η μελέτη λοιπόν ειναι η πιο απλή.

Στα εμπορικά καταστήματα ή στα Cafe, bar, εστιατόρια, η μελέτη ανεβαίνει γιατί προστίθονται άλλου είδους μελέτες (προώθησης προϊόντων, βιτρίνας, ταμπέλες, κλιματισμού, εξαερισμού κλπ).

Σας φαίνεται περιττό το κόστος; Σίγουρα όχι. Με δεδομένο, ότι το κόστος της συνολικής οικοδομικής κατασκευής, ανεβαίνει ανεξέλεχτα, από δουλειές που ειναι περιττές, η που ξηλώνονται και ξαναγίνονται δημιουργώντας μερεμέτια στους επόμενους μαστόρους, οι οποίοι με την σειρά τους, θα σας διπλοχρεώσουν αφού δεν ευθύνονται, ή με τιμές που ζητάνε ανάλογα πως θα κρίνουν την οικονομική σας κατάσταση, μάλλον η ανάθεση σε έναν ειδικό θα σας έρθει όχι μόνο οικονομικά, αλλά ίσως και φθηνότερα, από το αν θα το κάνατε χωρίς αυτόν.

Διακόσμηση.

Στην συνέχεια έρχεται η δουλειά του διακοσμητή. Αρχικά γνωρίζει τις ανάγκες σας. Έχετε δουλειά γραφείου συνεπώς θέλετε θέση γραφείου ή όχι. Σας αρέσει το κλασσικό στυλ στο σπίτι η το μοντέρνο; Ποιές ειναι οι ασχολίες σας. Κάθεστε ώρες στην τηλεόραση ή προτιμάτε διάβασμα ή εξωτερικές δραστηριότητες (αθλητισμό η κάτι άλλο); Και μετά από αυτά ξεκινάει δουλειά. Και η αρχή ειναι τα χρώματα.

Χρώματα που θα σας προωθήσουν στο στόχο σας. Ηρεμία στο σπίτι, κοινωνικότητα και εμπιστοσύνη στον επαγγελματικό σας χώρο. Στο σπίτι, έχουμε χρωματικό συνδυασμό, επίπλων κουζίνας, πλακιδίων, τοίχων, ταβανιών, γύψινων, μπάνιου, ντουλαπών, επίπλων σαλονιού, καθιστικού, κρεββατοκάμαρας, παιδικού.

Στην συνέχεια δουλεύει πάνω στα σχέδια. Σχέδια στα πατώματα, στην επένδυση του μπάνιου, σε κρυφούς φωτισμούς, σε έπιπλα η ελαφριές πρόσθετες κατασκευές. Μετά έχουμε την επιλογή φωτιστικών, τεχνικές υφασμάτων, πόμολα, χερούλια, πρίζες, κορνίζες. Τέλος ολοκληρώνει την δουλειά του με την δημιουργία διακοσμητικών εστιών.

Το κόστος της εργασίας τους, κυμαίνεται περίπου στο 10% των αγορών και κατασκευών σας. Σας φαίνονται πολλά και αυτά τα χρήματα; Μάλλον θα σας έρθει και αυτή η παροχή υπηρεσιών οικονομικά. Υπάρχουν εταιρείες, σχεδόν όλες, που μία έκπτωση 7% έως 12%, την κάνουν στον διακοσμητή, και αυτός στην συνέχεια σε εσάς. Το σημαντικό ειναι ότι θα διαλέγετε πάντα αυτά που θέλετε, και θα έχετε έναν ειδικό δίπλα σας.

Η μελέτη και η επίβλεψη από τον ειδικό είναι η βάση κάθε καλής δουλειάς. Και σας έρχονται οικονομικότατα, ίσως και κάτω του κόστους, αν τα κάνατε μόνος σας. Ερευνείστε, διαλέξτε και εμπιστευθείτε.

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center