ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Άρθρα » Κατοικία » ΜπάνιοΜπάνιο - η επανάσταση στο σπίτι.

Ξεκινώντας λοιπόν, η αρχή ειναι πάντά η ίδια, δηλαδή η εσωτερική αρχιτεκτονική που θα μας κατευθύνει στην διαμόρφωση και ανακαίνιση του μπάνιου μας. Εδώ δεν έχουμε να προσέξουμε πολλά, πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε. Αρκούν δύο βασικά πράγματα:

- Ο εξαερισμός

- Ο φυσικός φωτισμός

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η προσεκτική μελέτη. Αυτή θα μας τοποθετήσει τις ειδικές στεγανές πρίζες (οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να βελτιώσουν αισθητά το design τους) σε κρυφά μέρη, όπως μέσα στο έπιπλο μπάνιου, στην πετσετοθήκη, ή δίπλα στο καλοριφερ. Αυτό άλλωστε, στην Ελλάδα, των στραβών τοίχων και σοβάδων, των ξεκάρφωτων κολονών που συχνά πυκνά όλοι οι διακοσμητές  συναντάμε, προβληματιζόμενοι για εσοχές και χώρους,  που δημιουργήθηκαν χωρίς κανένα λόγο. Ε λοιπόν, θα τους εκμεταλλευτούμε.

Στην συνέχεια η διακόσμηση στο μπάνιο, αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα, να τα φέρει κατά όπως πρέπει. Και εδώ έχει την δυνατότητα να μπορεί να παίξει με τα πάντα. Φώτα, χρώμα, ανισόπεδες επιφάνειες που θα χωνέψουν το jacuzzi, έπιπλα μπάνιου, είδη υγιεινής,  οικιακές σάουνες, γυαλότουβλα, τζάμια, μπαταρίες, καθρέπτες, σώματα καλοριφέρ, πλακάκια, μάρμαρα ... και ότι άλλο φανταστείς.

Και όπως γίνεται παντού και πάντα σε μια σωστή και εμπνευσμένη δουλειά,  ο διακοσμητής  παίρνει χαρτί και μολύβι, για να πετύχει ... το 70% έως 80% του αποτελέσματος που θέλει, γιατί μην ξεχνάτε. Το 20% έως 30% του αποτελέσματος, ανήκει στην έμπνευση του διακοσμητη, που του έρχεται στην πορεία των εργασιών. Αυτό να το θυμάστε, και να μην του το αφαιρείτε. Το πλαίσιο και η φιλοσοφία, έχουν θεμελιώσει τα 2/3 της δουλειάς, και αυτό δεν ανατρέπεται. Η έμπνευση συμπληρώνει το  υπόλοιπο 1/3, γιατί η διακόσμηση ειναι ζωντανή εργασία, που δεν σταματά στα  τελειωμένα χαρτιά.  

Θα σας κουράσω αν επεκταθώ με λόγια για το μπάνιο, γι' αυτό κλείνοντας σας συμβουλεύω να θυμάστε τρία πράγματα:

- Το βασικότερο που θέλει το μπάνιο, ειναι καλή μελέτη για την  διαμόρφωση του χώρου, γιατί όσο πιο μικρός χώρος, ειναι πιο δύσκολο να βρεθεί η καλλίτερη λύση.

- Καλή έρευνα αγοράς, για να βρούμε τα υλικά που κυκλοφορούν και μας ταιριάζουν

- Καλός συνδυασμός των παραπάνω δύο

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center