ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Συχνές ερωτήσειςΣυχνές ερωτήσεις - FAQ

Μπορείτε να μας πείτε μία τιμή;  (κατά τη πρώτη συνάντηση)

Απάντηση: Δυστυχώς όχι. Τουλάχιστον όχι την ίδια στιγμή. Μία τιμή κατα προσέγγιση μπορεί να ειπωθεί, μετά από τουλάχιστον 3 ημέρες. Πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα σκαρίφημα, να υπολογίσουμε όλα τα μέτρα και τις εργασίες, να συννενοηθούμε με τα συνεργεία για τις τυχόν ιδιατερότητες του χώρου σας, και μετά να σας δώσουμε γραπτώς, μία τιμή κατά προσέγγιση.  Και λέμε κατά προσέγγιση, γιατί η τελική τιμή, θα βγεί μετά την τελική μελέτη. Τότε θα ξέρουμε το σύνολο των εργασιών και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τιμή κατά προσσέγγιση όμως, θα ειναι κοντά στο 80% της πραγματικής τιμής. Έτσι έχετε την δυνατότητα να δείτε αν θα κάνετε ΟΛΑ αυτά που λέγατε, ή θα κάνετε κάποια από αυτά.

Δεν φθάνουν τα χρήματα για όσα θέλω. Μπορώ να περικόψω κάποιες εργασίες;

Απάντηση: Εδώ μπορούμε ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε επαρκώς. Θα σας συμβουλέψουμε ποιες δουλειές είναι απαραίτητες να γίνουν, ώστε στην δεύτερη φάση των εργασιών, να μην δημιουργήσουν μερεμέτια και επιπλέον έξοδα. Ένα όμορφο μπάνιο, είναι κρίμα να γίνει σε ένα σπίτι του 1970, αν δεν γίνουν πρώτα π.χ τα υδραυλικά.

Μπορείτε να μας δώσετε τις τιμές της κάθε εργασίας ξεχωριστά; 

Απάντηση: Στα εργατικά δυστυχώς δεν μπορούμε. Στα υλικά γίνεται. Στα εργατικά συνυπολογίζουμε την ασφάλεια τους, και τα μερεμέτια, μεταφορές υλικών κλπ. Επιπλέον με τα συνεργεία που συνεργαζόμαστε, ξέρουμε μέχρι ποιό σημείο φτάνουν οι εργασίες τους. Πολύ συχνά συμβαίνει όταν δίνουμε τιμές ανά συνεργείο, να παίρνετε τιμές από ξεχωριστούς μαστόρους. Αυτοί, αν ήταν να δώσουν πρώτοι προσφορά θα έδιναν π.χ 2.000 Ευρώ. Αν δουν μία άλλη με 1.700 ευρώ, θα δώσουν 1.500. Αποτέλεσμα; Αν τον προτιμήσετε στην δουλειά, η ποιότητα της εργασίας του να ειναι κακή και να την βρείτε μπροστά σας σε ένα με δύο χρόνια, να δημιουργήσει πολλά μερεμέτια στους επόμενους μαστόρους, γιατί θα θέλει να τελειώσει γρήγορα, και να πάρει το μεροκάματο που έχει συνηθίσει να παίρνει. Τότε θα πρέπει να σας χρεώσει η εταιρεία μας τα παραπάνω μερεμέτια

Έχω γνωστούς μου, π.χ δύο συνεργεία. Γίνεται να συνεργαστούν μαζί σας;

Απάντηση: Και βέβαια γίνεται. Θα μας το πείτε να μην χρεώσουμε τις εργασίες αυτές που μπορούν να σας τις κάνουν συγγενείς η φίλοι. Θα υπάρξουν όμως δύο όροι:

α) Θα δεχτεί να ενταχθεί μέσα στο συντονισμό του έργου, ώστε να μην μας καθυστερήσει τα υπόλοιπα συνεργεία και κατά συνέπεια εσάς.

β) Ενώ το πόσο της εργασίας του θα το συννενοηθεί μαζί σας, θα τον πληρώσουμε εμείς, και αυτό θα του το κάνετε σαφές εσείς από την αρχή. Κατά 90% συγγενείς και φίλοι εκμεταλλεύονται την σχέση τους, και  καθυστερούν ανεπίτρεπτα τα υπόλοιπα συνεργεία. Εμείς θα του συμφωνήσουμε, ότι με μία παράλογη καθυστέρηση, θα τον αλλάξουμε και θα φέρουμε άλλο συνεργείο στην θέση του, και θα του αφαιρεθούν τα ανάλογα χρήματα από εμάς. Έτσι το αποκόπτουμε από συναισθηματικό εκβιασμό που συνήθως κάνει

Copyright © Διάσταση & Χώρος - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center